
معرفی بهترین مکان های توریستی ایران و جهان:
آرامگاه حافظ؛ زیبایی و معنویت در دل شیراز
«حافظیه» یا آرامگاه «حافظ شیرازی» یکی از مهمترین جاهای دیدنی شیراز است که در سفر به شیراز همه گردشگران از آن بازدید میکنند. «حافظ» از بزرگترین و نامدارترین شاعران و غزلسرایان فارسیزبان در طول تاریخ است. این مکان فرهنگی و زیبا، همه روزه میزبان بازدیدکنندگان بسیاری از سراسر دنیا است.
مراسم بازدید روزانه از حافظیه در ایام نوروز، شکل و بوی ویژهای دارد. بهطوری که بسیاری از مردم در سراسر ایران، برنامهریزی میکنند تا این لحظهی خاص را در حافظیه و در جوار حضرت حافظ بگذرانند.
در ادامه با ما در مجله گردشگری نوین تراول همراه باشید تا شما را بیشتر با حافظیه آشنا کنیم.
فهرست مطالب
تاریخچه حافظیه شیراز
آرامگاه حافظ در طول سدههای گذشته بارها مورد تخریب، بازسازی و مرمت قرار گرفته تا در نهایت به شکل امروزی خود در آمده است. در ادامه شما را با تاریخچه حافظیه آشنا خواهیم کرد:
آرامگاه حافظ در دوره تیموریان
حافظ در سال 792 ه.ق در شیراز دار فانی را وداع گفت. مصلای شهر شیراز را به عنوان مقبره این شاعر نامدار در نظر گرفتند و به این ترتیب اولین الگوی حافظیه در دوران تیموریان شکل گرفت.
حدود 65 سال بعد، یعنی سال 856 ه.ق ابوالقاسم میزرا بایسنقری، فرماندار هنر و ادب دوست شیرازی، به کمک وزیر بافرهنگش شمسالدین معمایی، بنایی گنبدی شکل بر روی آرامگاه حافظ ساختند.
بیشتر بخوانید: نارنجستان قوام شیراز
بلیط هواپیما تهران شیراز بلیط هواپیما شیراز تهران
آرامگاه حافظ از دوران صفویه تا زندیه
در دوره صفویه و زندیه، بارها و بارها آرامگاه گنبدی شکل حافظیه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت اما طرح کلی آن به همان شکل سابق باقی ماند.
در نهایت، در دوره زندیه بود که بارگاهی با چهار ستون سنگی در جلوی آرامگاه سعدی ساخته و همزمان سنگ مزار مرمری بر مقبره حافظ نصب کردند. باغ سرسبزی که امروزه در دل حافظیه طراحی شده نیز یادگار همان دوران است.
آرامگاه حافظ در دوران معاصر
در سال 1277 یک نیکوکار زرتشتی به نام ملا شاه جهان، در سفر به شیراز تصمیم گرفت یک بنای باشکوه برای مقبره حافظ بسازد. هنوز کار ساخت آرامگاه حافظ به پایان نرسیده بود که به دستور یکی از متعصبان دینی، بعضی از مذهبیون افراطی شورش کرده و آرامگاه در حال ساخت حافظ را تخریب کردند. دلیل مخالفت این مذهبیون تندرو، غیرمسلمان بودن ملاشاه جهان بود.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل و بهترین زمان بازدید از تخت جمشید شیراز
در سال 1279 شعاعالسلطنه، فرماندار فارس به دستور پدرش مظفرالدین شاه اقدام به مرمت بنا کرد و یک ضریح آهنی برای آرامگاه ساخته شد. بنای امروزی آرامگاه حافظ در سال 1314 به همت دکتر علیاصغر حکمت، وزیر آموزش و پرورش وقت و آندره گدار باستان شناس فرانسوی طراحی و در سال 1316 بنای آرامگاه تکمیل شد.
بلیط هواپیما اصفهان شیراز بلیط هواپیما اهواز شیراز
آرامگاه حافظیه کجاست؟
حافظیه در شهر شیراز واقع شده و این شهر آرامگاه بسیاری از شعرا و عرفا است. آرامگاه حافظ در شمالشرقی شیراز و در خیابان آزادی قرار دارد. آثار تاریخی بزرگی مثل مسجد نصیرالملک، آرامگاه سعدی، باغ ارم و… در نزدیکی حافظیه قرار دارند.
آدرس آرامگاه حافظ: شیراز، خیابان آزادی، حدفاصل چهارراه حافظیه و چهارراه ادبیات، روبهروی ورزشگاه حافظیه.
لوکیشن آرامگاه حافظ روی گوگل مپ
چگونه به حافظیه شیراز برویم؟
آرامگاه حافظ مابین چهارراه حافظ و چهارراه ادبیات قرار دارد. برای رفتن به حافظیه میتوانید با خودروی شخصی و یا از حمل و نقل عمومی استفاده کنید.
برای سفر به شهرهای مختلف ایران، اطلاع از فاصلهها میتواند به شما در برنامهریزی دقیقتر کمک کند. در ادامه، فاصلههای مهم از شیراز به بعضی از شهرهای بزرگ را آوردهایم:
- فاصله شیراز تا تهران: 930 کیلومتر زمینی
- فاصله شیراز تا اصفهان: 480 کیلومتر زمینی
- فاصله شیراز تا مشهد: 1340 کیلومتر زمینی
بیشتر بخوانید: فاصله تهران تا شیراز چقدر است؟
دسترسی به حافظیه با خودرو شخصی
اگر قصد دارید با خودروی شخصی به سمت مقبره حافظ بروید، ابتدا وارد خیابان ساحلی شرقی شوید و به خیابان حافظ بروید. پس از طی کردن مسیری کوتاه به چهارراه حافظیه میرسید. سپس به سمت خیابان آزادی بپیچید و با طی کردن یک مسیر کوتاه به در ورودی حافظیه خواهید رسید.
بلیط هواپیما مشهد شیراز قیمت بلیط هواپیما تبریز شیراز
مسیر مترو برای حافظیه
نزدیکترین ایستگاه مترو به حافظیه ایستگاه زندیه است. پس از پیاده شدن از ایستگاه زندیه میتوانید از اتوبوس خط پایانه نارنجستان – پایانه شهید دستغیب استفاده کرده یا با تاکسی خود را به حافظیه برسانید.
خطوط اتوبوس برای حافظیه
اگر میخواهید با اتوبوس به حافظیه بروید، چند خط فعال وجود دارد:
- پایانه شهید دستغیب – بلوار نارنجستان
- میدان گلستان – پایانه نمازی
- میدان کلبه – میدان ارم
- پایانه ولیعصر – رکن آباد
در ایستگاه حافظیه پیاده شوید و با چند قدم پیادهروی بر سنگفرشهای خیابان آزادی به حافظیه میرسید.
بیشتر بخوانید: باغ عفیف آباد شیراز
بهترین زمان برای بازدید حافظیه شیراز
هر زمانی از سال، برای بازدید از حافظیه و شیراز زیبا مناسب است. اما اگر میخواهید شیراز را در بهترین و زیباترین حالت آن ببینید، بهتر است در ایام زیر به آن سفر کنید:
نوروز در حافظیه شیراز
مراسم جشن سال تحویل در حافظیه شیراز باعث شده این مکان به یکی از پربازدیدترین مکانها در نوروز تبدیل شود. در این مراسم آتشبازی و فال گرفتن با دیوان حافظ انجام میشود. سالانه حدود دهها هزار نفر در جشن سال تحویل حافظیه شرکت میکنند.
حافظیه شیراز در اردیبهشت ماه
15 اردیبهشت ماه، روز شیراز نام گرفته و بسیاری از مردم این روز را برای سفر به شیراز زیبا انتخاب میکنند. اردیبهشت ماه برای سفر به شیراز و بازدید از حافظیه، بهترین انتخاب است. در این ماه تمامی گلها روییدهاند و بوی بهار نارنج جلوه بینظیری به شهر شیراز داده است.
بیشتر بخوانید: راهنمای بازدید از باغ جهان نما شیراز
روز بزرگداشت حافظ
در تقویم، بیستم مهرماه به نام حافظ شیرازی نامگذاری شده است. در این روز مراسم باشکوهی در حافظیه برگزار میشود. مراسم شعرخوانی و نوازندگی و آواز جلوه جذابی به آرامگاه حافظ میدهد و از سراسر ایران و جهان در این مراسم شرکت میکنند.
ساعت بازدید حافظیه
ساعات بازدید از آرامگاه حافظ در هر فصل متفاوت است:
- ساعات بازدید در فصل بهار: از ساعت 8:30 تا 21:30
- فصل تابستان و پاییز: از ساعت 8:30 تا 21
- فصل زمستان: از ساعت 7:30 تا 17:30
بیشتر بخوانید: روستای قلات شیراز
معماری حافظیه شیراز
در این بخش میخواهیم با شما وارد حافظیه شویم و گشتی در این آرامگاه بزنیم. پس از ورود به حافظیه ابتدا وارد صحن جنوبی آرامگاه میشویم. قسمت جنوبی حافظیه، یک باغ بزرگ با درختان نارنج، دو باغ بزرگ گل، پیادهروها و یک جوی آب است.
در وسط هر باغ یک حوض بزرگ مستطیلشکل قرار دارد در میانه راهتان، ایوان حافظیه را با 20 ستون خواهید دید. پس از گذشتن از بخش جنوبی 18 پله بالاتر بروید تا به ایوان حافظیه برسید و سپس آرامگاه حافظ شیرازی روبهروی شما خواهد بود.
پس از اینکه از ایوان عبور کردید وارد قسمت شمالی حافظیه میشوید. در اطراف حیاط، در قسمت شمالی حافظیه باغچههایی پرشده از چمن، کاج، سرو و درختان نارنج قرار دارد. آرامگاه حافظ شیرازی در قسمت شمالی حافظیه قرار دارد.
معماری آرامگاه حافظ به شکل یک گنبد هشت ضلعی زیبا است و با کاشیهای فیروزهای و طرحهای سنتی تزئین شده است. بر روی سنگ مقبره حافظ یکی از ابیات معروف او حک شده است:
بر سر تربت ما چون گذری همت خواه
که زیارتگه رندان جهان خواهد بود
در قسمت شمالی آرامگاه حافظ هشت درب در هماهنگی با هشت ستون آرامگاه وجود دارد. ساختمانهای حافظشناسی، کتابخانه، فروشگاه محصولات فرهنگی و چایخانه سنتی، از بناهای قسمت شمالی این حیاط هستند. نور پردازی حافظیه در شب جلوه زیبایی در این اثر ارزشمند تاریخی ایجاد کرده است.
- بیشتر بخوانید:جاهای دیدنی شیراز در شب
آثار تاریخی اطراف حافظیه شیراز
- مسجد نصیرالملک: مسجد نصیرالملک که به نورپردازی و کاشیهایش معروف است.
- سعدیه: محل آرامگاه سعدی شیرازی، شاعر پرآوازه قرن ششم هجری و نویسنده بوستان و گلستان.
- دروازه قرآن: دروازه ورودی قدیمی شیراز، که آیههای قرآن بر کاشیها دروازه نگاشته شده است.
- باغ ارم: باغ ارم شیراز که در دوره قاجار ساخته شد و گلها و گیاهان متنوعی در باغ قرار دارد.
سفر به شیراز با نوین تراول
اگر قصد سفر به شیراز را دارید، هم اکنون به سایت نوین تراول مراجعه کنید و بلیط هواپیما شیراز را با بهترین قیمت تهیه کنید. علاوه بر امکان خرید بلیت داخلی هواپیما در سایت نوین تراول میتوانید بلیت خارجی به هر مقصدی که میخواهید را رزرو کنید.
همچنین، برای اطلاع از قیمت تور شیراز میتوانید با شماره ۱۶۰۶ تماس بگیرید. فرصت سفر به شهر زیبای شیراز را از دست ندهید و همین حالا بلیط پرواز شیراز یا تور شیراز خود را رزرو کنید.
حافظیه شیراز، ترکیب هنر، شعر و عرفان
حافظیه شیراز فقط یک اثر تاریخی معمولی نیست. وقتی وارد آن میشوید بوی بهارنارنج شما را به احساس شاعرانه نزدیک میکند و معماری بی نظیر و پیچیده آرامگاه حافظ شما را به دل تاریخ میبرد.
سفر به شیراز و رفتن به حافظیه که از مهمترین جاهای دیدنی شیراز است، فرصتی بی نظیر برای آرامش در کنار حضرت حافظ، لذت بردن از بوی بهارنارنج و گلهای تازه را فراهم میکند. چمدان خود را ببندید و از فرصت سفر به حافظیه بهره مند شوید.
سوالات متداول
حافظ در چه قرنی زندگی میکرد؟
حافظ در قرن هشتم و در دوران آلمظفر و تیموریان زندگی میکرد.
معماری مقبره حافظ توسط چه کسی انجام شد؟
معماری امروزی بنای آرامگاه حافظ توسط آندره گدار طراحی شده است.
ساعت بازدید حافظیه چه ساعتی است؟
ساعات بازدید از حافظیه در فصل بهار از ساعت 8:30 تا 21:30، در فصل تابستان و پاییز از ساعت 8:30 تا 21 و در فصل زمستان از ساعت 7:30 تا 17:30 است.
Source: https://1606.ir/
More Stories
معرفی بهترین کافه های استانبول
راهنمای پیش شماره تلفن کشورهای جهان
نقشه مترو مشهد + معرفی تمامی ایستگاهها و مسیرهای دسترسی