دسامبر 24, 2024

وب سایت اطلاع رسانی گردشگری و توریستی

معرفی بهترین مکان های توریستی ایران و جهان

سفر زمینی به باکو؛ راهنمای کامل ماجراجویی در مسیر قفقاز

معرفی بهترین مکان های توریستی ایران و جهان:

سفر زمینی به باکو؛ راهنمای کامل ماجراجویی در مسیر قفقاز

مائده سمیع زاده

مائده سمیع زاده شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۶
سفر زمینی به باکو؛ راهنمای کامل ماجراجویی در مسیر قفقاز

سفر زمینی به باکو فرصتی هیجان‌انگیز برای کشف فرهنگ و مناظر جدید است؛ اما قبل از سفر باید مدارک لازم را تهیه کنید و نسبت به مسیر آگاهی داشته باشید.

سفر زمینی به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، یکی از جذاب‌ترین انتخاب‌ها برای تجربه فرهنگ قفقاز و تماشای زیبایی‌های طبیعی و معماری این منطقه است. این مسیر از سمت شهرهای شمالی ایران آغاز می‌شود و پس از عبور از مرز آستارا یا بیله‌سوار و شهرهای شمالی آذربایجان، به باکو می‌رسد.

سفر زمینی به باکو، از طریق وسیله نقلیه شخصی، اتوبوس یا تورهای زمینی امکان‌پذیر است. هزینه‌های اقامت در باکو، نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه پایین‌تر است و با داشتن مناطقی چون شهر قدیمی، بلوار ساحلی و برج‌های مدرن، ترکیبی از سنت و مدرنیته را به مسافران هدیه می‌کند. لازم است بدانید که در حال حاضر (پاییز ۱۴۰۳)، مرزهای زمینی ایران به آذربایجان بسته است و امکان تردد وجود ندارد.

درباره سفر زمینی به باکو بیشتر بدانید.

  • باکو کجاست؟
  • مرزهای زمینی سفر به باکو
  • انواع سفر زمینی به باکو
  • بهترین زمان سفر به باکو

باکو کجاست؟

  • آدرس: آذربایجان غربی، ساحل غربی دریای خزر، شبه‌جزیره آبشوران (مشاهده روی نقشه)

«باکو»، پایتخت جمهوری آذربایجان و پرجمعیت‌ترین و بزرگ‌ترین شهر این کشور محسوب می‌شود. این شهر زیبا در کنار دریای خزر و  در «شبه‌جزیره آب‌شوران» قرار دارد و با قدمت چند هزار ساله و موقعیت جغرافیایی ویژه‌اش، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی، تجاری و اقتصادی «قفقاز» ایفا می‌کند. باکو به‌واسطه منابع غنی نفت و گاز خود شهرت دارد و به‌عنوان اولین مکان استخراج نفت توسط بشر شناخته شده است. جالب است بدانید که این شهر تا قبل از قرارداد «ترکمنچای» و «گلستان»، جزئی از ایران بود و بعد از این عهدنامه، شهر باکو به روس‌ها سپرده شد.

برج های شعله در باکو؛ منبع عکس: سایت remotelands.com. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت remotelands.com. عکاس:  نامشخص

شهر باکو با معماری خاص خود، تلفیقی از سنت و مدرنیته را کنار هم جای داده است. بخش قدیمی باکو که با نام «ایچری شهر» شناخته می‌شود، با دیوارهای سنگی‌ و بناهای تاریخی‌اش از جمله «برج دختر» و «قصر شیروان‌شاه» در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و مکانی ایدئال برای دوست‌داران تاریخ و فرهنگ است. در مقابل این بناهای تاریخی، آسمان‌خراش‌ها و برج‌های مدرن، جذابیتی ویژه به این مقصد گردشگری بخشیده‌اند. باکو علاوه بر معماری منحصربه‌فردش، جاذبه‌های طبیعی و تفریحی بسیاری نیز دارد. «بلوار ساحلی باکو» با فضایی گسترده و چشم‌اندازهای زیبا به دریا، مکانی عالی برای قدم زدن و تماشای غروب خورشید است. همچنین جشنواره‌ها و رویدادهای هنری مختلف از جمله کنسرت‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی، باکو را به مقصدی فرهنگی و پرهیجان برای گردشگران تبدیل کرده است.

مرزهای زمینی سفر به باکو

برای سفر زمینی به باکو از ایران، دو مرز اصلی وجود دارد. برای عبور از هر دو مرز، داشتن ویزای آذربایجان و مدارک معتبر خودرو الزامی است و امکانات گمرکی برای عبور مسافران و خودروها فراهم شده است.

مرز آستارا

  • آدرس: استان گیلان، آستارا، حاشیه رودخانه مرزی آستاراچای
  • ساعت فعالیت: ۲۴ ساعته

این مرز یکی از پرترددترین و محبوب‌ترین مرزها برای مسافران ایرانی به آذربایجان است که در نزدیکی شهر آستارا در استان گیلان قرار دارد و ۲۴ ساعته باز است. این مرز به‌دلیل نزدیکی به شهر باکو و دسترسی راحت، غالبا توسط مسافران انتخاب می‌شود و افراد از اقصانقاط کشور خود را به رشت می‌رسانند و از آنجا به مرز آستارا می‌روند. رشت تا مرز آستارا حدود ۱۸۰ کیلومتر فاصله دارد.

پل مرز آستارا؛ منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان؛. عکاس: نامشخص

اگر از تهران عازم هستید، باید پس از عبور از جاده‌های تهران-قزوین و قزوین-رشت و طی کردن مسافت ۵۰۰ کیلومتری (تقریبا هفت ساعت و ۱۰ دقیقه رانندگی) خود را به مرز آستارا برسانید که شمالی‌ترین نقطه استان گیلان است. با عبور از روی رودخانه آستاراچای و طی کردن مسافت تقریبی ۲۹۰ کیلومتر (حدود سه ساعت و ۳۰ رانندگی) به باکو می‌رسید. رودخانه آستاراچای مرز جداکننده ایران و آذربایجان است و برای ورود به کشور همسایه باید عرض رودخانه را طی کنید. به‌طور کلی، تهران تا باکو از مرز آستارا ۷۹۰ کیلومتر فاصله دارد و باید ۱۱ ساعت رانندگی کنید تا به باکو برسید.

مرز بیله‌سوار

  • آدرس: استان اردبیل، دشت مغان، شهر بیله‌سوار، خیابان امیرکبیر
  • ساعت فعالیت: ۲۴ ساعته

این مرز در استان اردبیل و نزدیکی شهر بیله‌سوار قرار دارد و ۲۴ ساعته باز است. بیله‌سوار شهری مرزی است، مابین ایران و آذربایجان که با شهر اردبیل تقریبا ۱۶۰ کیلومتر، تا تبریز حدود ۳۳۵ کیلومتر و تا ارومیه تقریبا ۴۷۵ کیلومتر فاصله دارد.

مرز بیله سوار؛ منبع عکس: سایت irna.ir. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت irna.ir. عکاس: نامشخص

 پس از عبور از مرز بیله سوار، مسافران از مناطق سرسبز و دیدنی آذربایجان می‌گذرند و به‌سمت باکو حرکت می‌کنند. فاصله مرز بیله‌سوار تا باکو حدود ۲۲۰ کیلومتر (دو ساعت و ۱۵ دقیقه رانندگی) است و این مسیر بیشتر برای افرادی مناسب است که از شمال غربی ایران حرکت می‌کنند.  

انواع سفر زمینی به باکو

در حال حاضر (پاییز ۱۴۰۳) مرزهای زمینی ایران و آذربایجان بسته است

سفر زمینی به باکو از ایران با گزینه‌های متنوعی همچون وسیله نقلیه شخصی، قطار، اتوبوس و تورهای زمینی امکان‌پذیر است و هر یک تجربه متفاوتی برای مسافران فراهم می‌کنند. برای علاقه‌مندان به رانندگی، سفر با خودروی شخصی بهترین گزینه است؛ سفر با قطار و اتوبوس نیز گزینه‌های راحتی برای رسیدن به باکو هستند. اتوبوس‌های بین‌المللی از شهرهای مختلف ایران حرکت کرده و با امکانات رفاهی مانند صندلی‌های راحت و توقف‌های برنامه‌ریزی‌شده، تجربه سفری آرام و بدون دغدغه را فراهم می‌کنند؛ البته در نظر داشته باشید که در حال حاضر (پاییز ۱۴۰۳) مرزهای زمینی ایران و آذربایجان بسته است و امکان تردد وجود ندارد.

سفر زمینی به باکو با اتوبوس    

سفر زمینی با اتوبوس به باکو از ایران، یکی از گزینه‌های پرطرفدار برای افرادی است که می‌خواهند سفری اقتصادی داشته باشند. در صورت باز بودن مرز، اتوبوس‌ها از «پایانه آزادی» شهر تهران و چند شهر شمالی به‌سمت باکو حرکت می‌کنند. در این مسیر اتوبوس‌ها پس از عبور از اتوبان‌های «تهران-قزوین» و «قزوین-رشت» و طی کردن مسافت ۵۰۰ کیلومتر به مرز آستارا می‌رسند و در آنجا با گذر از مرز «آستارا» که روی رودخانه «آستاراچای» قرار دارد و طی کردن مسافتی حدود ۲۹۰ کیلومتر به‌سمت باکو حرکت می‌کنند. مدت زمان سفر با اتوبوس به باکو، بسته به مبدا و شرایط مرزی، حدود ۱۴ ساعت طول می‌کشد.

سفر زمینی با اتوبوس به باکو؛ منبع عکس: سایت abc.az. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت abc.az. عکاس: نامشخص

یکی دیگر از روش‌های سفر با اتوبوس به باکو، حرکت از ترمینال شهر تبریز و عبور از مرز «بیله‌سوار» در استان اردبیل است. شهر تبریز تا مرز بیله‌سوار حدود ۳۳۵ کیلومتر فاصله دارد و مسافت مرز بیله سوار تا باکو حدود ۲۰۰ کیلومتر است.

 سفر زمینی به باکو با قطار

یکی دیگر از روش‌های سفر زمینی به باکو، استفاده از قطار است؛ البته در حال حاضر (پاییز ۱۴۰۳) هیچ قطار مستقیمی از مبدا تهران به مقصد باکو وجود ندارد. با این وجود اگر قصد دارید با قطار به باکو سفر کنید، می‌توانید با قطار خود را به شهر رشت برسانید و از آنجا با تاکسی یا اتوبوس تا مرز آستارا پیش بروید. در صورت باز بودن مرز، برای عبور از مرز آستارا باید ابتدا عملیات خروج از مرز را انجام دهید و پس از آن سوار بر قطارهای «آستارا-باکو» شوید. جالب است بدانید، کشور آذربایجان هم شهری به نام آستارا دارد؛ اما مساحت آن نسبت به شهر آستارا در ایران کمتر است.

مسیر ریلی آستارا-باکو؛ منبع عکس: سایت uic.org. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت uic.org. عکاس: نامشخص

حرکت قطار از آستارا به باکو هرشب ساعت ۲۰ و از باکو به آستارا هرشب ساعت ۲۳ دقیقه است. این مسیر با قطار حدود ۹ تا ۱۰ ساعت زمان می‌برد. قطارهای این مسیر همه قدیمی و بدون امکانات هستند؛ اما در کوپه‌های چهار نفره‌ای که در اختیارتان قرار می‌دهند، می‌توانید تا رسیدن به مقصد استراحت کنید.

تور زمینی باکو

تورهای زمینی به باکو، شامل حمل‌ونقل، اقامت و برنامه‌ریزی کامل هستند و مناسب افرادی است که می‌خواهند از قبل همه چیز تنظیم‌شده باشد و از راهنمایی‌های محلی برای گشت‌وگذار در جاهای دیدنی باکو بهره ببرند.

ایچری شهر در باکو؛ منبع عکس: سایت getyourguide.com. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت getyourguide.com. عکاس: نامشخص

در حال حاضر (پاییز ۱۴۰۳) تور زمینی باکو به‌دلیل بسته شدن مرزها انجام نمی‌شود؛ ولی در صورت باز بودن مرز، مسافران به‌صورت گروهی و باتورهای مسافرتی و با اتوبوس‌های توریستی به باکو سفر می‌کنند. نحوه حرکت هم به این‌گونه است که اتوبوس‌ها از پایانه آزادی تهران حرکت می‌کنند و بعد از یک توقف چند ساعته در مرز آستارا و بررسی مدارک خروج از کشور، وارد کشور آذربایجان می‌شوند و تا شهر باکو به مسیر خود ادامه می‌دهند. قیمت و هزینه این تورها نیز به عوامل مختلفی نظیر کیفیت و نوع هتل، مدت زمان سفر و فصل سفر بستگی دارد.

سفر زمینی به باکو با ماشین شخصی

سفر زمینی به باکو با ماشین شخصی، آزادی عمل بیشتری برای توقف در شهرها و مناطق دیدنی بین‌راهی به شما می‌دهد و می‌توانید برنامه سفر را بر اساس نظر خود و اطرافیان‌تان تنظیم کنید. برای این سفر، ابتدا باید به شهرهای مرزی مانند آستارا یا بیله‌سوار بروید و از آنجا در صورت باز بودن مرز، پس از انجام مراحل گمرکی و ارائه مدارک لازم، وارد خاک آذربایجان ‌شوید. معمولا مرز آستارا شلوغ‌تر از مرز بیله‌سوار است؛ زیرا از مرز بیله‌سوار بیشتر، ساکنان استان‌های غربی کشور مانند «اردبیل»، «آذربایجان غربی» و «آذربایجان شرقی» عبور می‌کنند.

سفر زمینی به باکو با خودرو؛ منبع عکس: سایت holidaymonk.com. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت holidaymonk.com. عکاس: نامشخص

توجه داشته باشید، مسیر هر دو مرز تا باکو، فقط در بخش ابتدایی متفاوت است و در ادامه، هر دو مسیر به شهر بیله‌سوار می‌رسند و بعد از بیله‌سوار تا باکو جاده‌ای نسبتا راحت و استاندارد داریم. فاصله بین دو مرز آستارا و بیله‌سوار از یکدیگر حدود ۱۶۰ کیلومتر (دو ساعت و ۱۵ دقیقه رانندگی) است.

شما می‌توانید در این سفر زمینی به باکو از دیدن جاذبه‌های فرهنگی و طبیعت بکر آذربایجان نظیر «دشت‌های سرسبز قیزیل»، سواحل زیبای دریای خزر و «پارک ملی شیروان» لذت ببرید و مسیری با ترکیب طبیعت ساحلی، مزارع سرسبز کشاورزی و مناطق کویری پشت سر بگذرانید.

مدارک مورد نیاز برای سفر با ماشین شخصی

برای سفر به آذربایجان با ماشین شخصی، باید مدارک زیر را همراه داشته باشید. با همراه داشتن این مدارک و رعایت قوانین، می‌توانید به‌راحتی با ماشین شخصی خود از مرز عبور کنید و در کشور آذربایجان تردد داشته باشید.

مدارک سفر زمینی با خودرو به باکو؛ منبع عکس: سایت hellohome.ir. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت hellohome.ir. عکاس: نامشخص

گذرنامه: داشتن گذرنامه معتبر با حداقل اعتبار هفت ماه الزامی است.

ویزا: برای سفر به کشور آذربایجان باید ویزای توریستی ۳۰ روزه تهیه کنید. شما می‌توانید این ویزا را قبل از سفر به روش‌های مختلف الکترونیکی از طریق سایت‌های رسمی، فرودگاهی و لیبلی از طریق سفارتخانه آذربایجان تهیه کنید. هزینه ویزای عادی یک ماهه به آذربایجان برای ایرانیان برابر با ۳۵ دلار است و برای دریافت ویزای فوری باید ۷۰ دلار پرداخت کنید.

کارت سبز بین‌المللی: کارت سبز که بیمه بین‌المللی خودرو محسوب می‌شود، برای تردد در آذربایجان الزامی است. این بیمه‌نامه هزینه‌های احتمالی تصادفات و خسارت‌ها را پوشش می‌دهد.

گواهینامه رانندگی بین‌المللی: برای رانندگی در آذربایجان به گواهینامه رانندگی بین‌المللی با اعتبار سه ساله نیاز دارید.

سند مالکیت خودرو: داشتن اصل و ترجمه رسمی سند خودرو (کارت خودرو) برای عبور از مرز الزامی است. همچنین اگر خودرو به نام شخص دیگری است، نامه‌ای از مالک خودرو همراه داشته باشید.

پلاک ترانزیت: پلاک بین‌المللی که با عنوان پلاک ترانزیت هم نامیده می‌شود، برای عبور از مرز لازم است. این پلاک را از مراکز گمرکی در مرزها یا قبل از سفر تهیه کنید؛ البته اگر با همین وسیله نقلیه، سفر خارجی داشتید، دریافت پلاک بین‌المللی نیازی نیست.

برچسب CD و IR: برای شناسایی خودروهای سواری در خارج از کشور، برچسب‌هایی به نام CD و IR تهیه کنید و آن را به شیشه ماشین بچسبانید.

کاپوتاژ ماشین: کاپوتاژ ماشین اعتباری یک ساله دارد و اگر از قبل کاپوتاژ داشته‌اید، نیازی به تمدید مجدد آن و گرفتن برچسب IR و پلاک ندارید.

عوارض خروج از کشور: باید پیش از سفر در فرودگاه یا از طریق یکی از شعبات بانک ملی، عوارض خروج از کشور ۱۴۰۳ را بپردازید. در حال حاضر عوارض خروج از کشور برای اولین سفر خارجی، به‌ازای هر نفر ۵۲۰,۰۰۰ تومان، سفر دوم ۷۸۰,۰۰۰ تومان و سفر سوم به بعد ۱,۰۴۰,۰۰۰ تومان تعیین شده است.

بیمه مسافرتی: تهیه بیمه مسافرتی الزامی نیست؛ اما با توجه به احتمال وقوع اتفاقات ناخوشایند در سفر، بهتر است این بیمه را با توجه به‌مدت زمان سفرتان خریداری کنید.

بهترین زمان سفر به باکو

بهترین زمان سفر به باکو از نظر آب‌و‌هوا معمولا فصل‌های بهار (آوریل تا ژوئن) و پاییز (سپتامبر تا نوامبر) است؛ زیرا به‌دلیل قرار گرفتن در جوار ساحل غربی دریای خزر تابستان‌هایی گرم و شرجی و زمستان‌هایی نسبتا سرد دارد. بادهای این خطه، ناگهان شروع به وزیدن می‌کنند و برهمین اساس در گذشته نام بادکوبه را برای آن انتخاب کرده بودند.

در بهار، هوای باکو معتدل و دلپذیر است و طبیعت زیبای آذربایجان در این فصل به اوج شکوفایی خود می‌رسد. همچنین در این زمان، جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی متعددی در باکو برگزار می‌شود و فرصت خوبی برای آشنایی با فرهنگ و هنر آذربایجان فراهم می‌آورد. پاییز یکی دیگر از زمان‌های ایدئال برای سفر به باکو است. هوای شهر در این فصل، خنک و مطلوب است و می‌توانید از مناظر رنگارنگ طبیعت و غذاهای محلی باکو لذت ببرید؛ البته از فصل تابستان و زمستان باکو نیز نمی‌توان ساده گذشت. فصل تابستان، بهترین زمان برای شنا و آب‌تنی است و زمستان‌های باکو نیز برای برف بازی مناسب خواهد بود.

ونیز کوچک باکو؛ منبع عکس: سایت bucketlistly.blog. عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت bucketlistly.blog. عکاس: نامشخص

شما هم اگر تجربه سفر زمینی به باکو دارید یا اطلاعات خاصی درباره این موضوع کسب کرده‌اید؛ خوشحال می‌شویم، تجربه‌ها و خاطرات شیرین‌ خود را با مخاطبان کجارو در میان بگذارید.

منبع عکس: سایت tasteiran.net. عکاس: نامشخص

پرسش‌های متداول

مرزهای زمینی سفر به باکو کدامند؟

مرزهای سفر زمینی به باکو شامل مرز آستارا و مرز بیله سوار می‌شود. مرز آستارا از پرترددترین مرزها است که در نزدیکی شهر آستارا در استان گیلان قرار دارد و مرز بیله سوار نیز در استان اردبیل و نزدیکی شهر بیله‌سوار واقع شده و ۲۴ ساعته باز است.

مدارک مورد نیاز برای سفر زمینی با ماشین شخصی به باکو چیست؟

برای سفر زمینی به باکو با ماشین شخصی باید مدارکی مانند گذرنامه، ویزا، عوارض خروج از کشور، بیمه مسافرتی، کارت سبز خودرو، پلاک بین‌المللی، گواهینامه بین‌المللی، کاپوتاژ ماشین و برچسب CD و IR تهیه کنید.

مطالب مرتبط:

بهترین مراکز خرید باکو | مراکز خرید ارزان و لوکس + آدرس

مدرن‌ترین معماری‌های جهان را در باکو ببینید

آیا سفر به جمهوری آذربایجان امن است؟

هزینه سفر به باکو چقدر است؟

راهنمای خرید در باکو (قسمت دوم)

بهشتی برای مهاجران؛ ماجراجویی شهری، رمان‌های جاسوسی و شهری که فراموش شد

با آداب و رسوم حمام‌های باکو آشنا شوید

بهترین هتل‌های ارزان باکو (قسمت دوم)
منبع کجارو سفر هالیدی پیله های عصر پرواز سفر به باکو الفبای سفر پایانه

دیدگاه  

||لینک|info 
در انتظار تأیید
|
 
کاراکتر باقی مانده
در حال ارسال دیدگاه…

منتخب سردبیر

زیباترین سواحل جنوب ایران، از چابهار تا بوشهر
گردش

زیباترین سواحل جنوب ایران، از چابهار تا بوشهر

بهترین مقاصد پاییزی برای سفر در ایران: از جنگل‌های شمال تا کویرهای بکر
گردش

بهترین مقاصد پاییزی برای سفر در ایران: از جنگل‌های شمال تا کویرهای بکر

اینفوگرافیک | ۱۰ کشور خطرناک جهان برای گردشگران در ۲۰۲۴
پرونده خبری

اینفوگرافیک | ۱۰ کشور خطرناک جهان برای گردشگران در ۲۰۲۴

ویروس شکلات دبی؛ شیرینی‌ که شبکه‌های اجتماعی را در نوردید
پرونده خبری

ویروس شکلات دبی؛ شیرینی‌ که شبکه‌های اجتماعی را در نوردید

جنگل‌ های پاییزی ایران؛ طبیعت در جادویی‌ترین فصل
گردش

جنگل‌ های پاییزی ایران؛ طبیعت در جادویی‌ترین فصل

منبع: https://www.kojaro.com/